Knuffels
4 oktober 2025 - Essau, Gambia
Lieve allemaal
Gister avond nog samen met Alasana potje skipbo gespeeld. Was echt heel gezellig. Daarna naar bed gegaan. Best goed geslapen.
In de ochtend samen met Loranca en Karin naar het ziekenhuis gegaan. Daar aangekomen hebben we ons ontfermt over 2 kleintjes die te ziek waren om goed aan de borst te gaan.
Baby 1 was Binta. Zij was ze een paar dagen geleden binnengekomen, 1 week oud, met uitdrogingsverschijnselen, koorts en een scepsis en een moeder met weinig borstvoeding. Hier is door Karin en Maria de afgelopen dagen actief zorg ingezet om de kleine Binta meer voeding te geven. Zo is er gestart met kolven. Alle voeding die gekolft werd middels fingerfeeding aan kleine Binta gegeven. Toch ging dit niet zoals gehoopt met als gevolg dat, op advies van de arts, Binta toch vandaag naar het ziekenhuis in Banjul gebracht werd. Karin en Maria zijn met haar en haar moeder meegegaan.
De andere baby was een klein jongetje die hetzelfde had als kleine Binta. Vandaag gestart met kolven. Ondanks dat het kolven niet veel resultaat had was er meer productie met het kolven met de hand. Helaas niet genoeg voor de kleine man. De arts had bij deze baby nog niet het idee dat hij naar het ziekenhuis moest. Ik ben benieuwd hoe het morgen zal gaan met dit jongetje.
In de ochtend zijn Loranca en ik naar de kinderafdeling gegaan. Hier hebben we knuffels gegeven die in Nederland door een 92 jarige dame gebreideld. Lisanne, 1 van de medewerkers van de kroeg kende deze dame. Helaas is deze dame overleden. 5 Kindjes hebben we blij kunnen maken. Die koppies zeiden genoeg. Ook de moeders waren heel dankbaar.
Tot morgen
Els Stoffers:5 oktober 2025Geweldig