Blijft bijzonder, een tweeling

11 oktober 2025 - Essau, Gambia

Lieve Allemaal,

Deze ochtend heel rustig opgestart, rustig ontbeten, gewacht op het zonnetje om de wasmachine aan te kunnen zetten. Loranca en ik hebben in het zonnetje gelegen maar het was zo warm dat bij elke beweging die we deden, we het zweet van ons lijf voelde lopen. Ik had dat wat minder, scheelt toch als je een beetje kleur in je lijf hebt.

Loranca heeft weer net als gisteren iets gebrouwen voor het eten. Ik ben benieuwd iets met witte kool en aardappels en appels 😜

We zijn in de middag gaan werken. Het begon echt heel rustig. Er was 1 dame. Zij had 7cm ontsluiting. Ze wilde al persen maar Loranca vertelde haar dat niet te doen en in plaats daarvan rond te lopen. Dit is beter voor de ontsluiting en voor de baby. Het was haar eerste kindje dus je kon merken dat ze het heel spannend vond. Tegen half had ze goede stevige weeën en volledige ontsluiting. Ze mocht mee persen. Jammer genoeg werkte ze zich zelf tegen waardoor we echt een beetje streng moesten zijn. Uiteindelijk beviel ze om iets voor 5 van een gezonde zoon.

Vlak daarna kwam er een dame binnen met volledige ontsluiting binnen. Op de verloskamer vertelde ze dat het er twee waren. We wisten alleen niet hoe de kleintjes lagen ten opzichte van elkaar.  Vrij vlot beviel ze van een piepklein meisje van net 2 kilo. Sprekend haar moeder. Iets meer dan een half uur later kwam de tweede, een gezonde zoon. Loranca heeft wel de baby geprobeerd te draaien in de buik maar hij kwam er met gestrekte benen uit. Een kilo zwaarder dan zijn zus.

IMG_2749IMG_2751IMG_2754

We dachten op een gegeven moment klaar te zijn maar toen kwam er toch nog een dame met de ambulance met 8 cm ontsluiting. Haar hebben we op haar zij gedraaid en verteld dat ze de weeën nog zover mogelijk moest proberen weg te zuchten. Zij beviel tegen kwart voor acht van een gezonde zoon.

IMG_2760IMG_2764

Weer een mooie avond dienst gedraaid.

Ik merk steeds meer dat niet alleen Loranca en ik op elkaar ingespeeld raken maar dat ook het vertrouwen groeit van de verloskundige en verpleegkundigen op de afdeling. Zij laten veelal ons het werk doen op onze manier. Dat is heel erg fijn.

Toen we door Alasana werden opgehaald waren we echt heel erg moe maar ook voldaan.

We hebben gedoucht en daarna heerlijk gegeten. Samen met Alasana. Na het eten potje skipbo gespeeld en watermeloen gegeten.

Nu lekker op bed.

1. Adri:
    11 oktober 2025
    Mooie dag weer voor jullie ,
  2. Cate:
    Wat een belevenis 4 kindertjes ter wereld gebracht! 🤩
  3. Nicole:
    11 oktober 2025
    Mooie verhalen Adriana en fijn dat jullie zoveel kunnen ondersteunen en ook jullie vak kunnen uitvoeren!!