Fathala Wild Parc
7 oktober 2025 - Essau, Gambia
Lieve allemaal,
Na een redelijk goede nacht rond 7:30 wakker geworden. Samen ontbeten.
Tegen 9:00 kwam ons vervoer. Het was dezelfde auto als die we hadden tijdens ons tripje naar Kunta Kinthe Island. Een open 4x4 met zitjes achterin. Heel gezellig en zeer warm 🤪.
Met ongeveer 35 minuten kwamen we aan bij de grens tussen Gambia en Senegal. Heel bijzonder om dit mee te maken.
Eerst moet je door de douane met paspoort, vingers op een vingerafdruk scanner, foto maken. Dan door naar een kantoortje ergens verstopt, daar laat je nog weer je paspoort zien met gele boekje voor de gele koorts vaccinatie. Ze vragen daar ook om de reden van je bezoek in Senegal en wat voor werk je doet. Midwife Assistant kennen ze niet. Je krijgt een mooie stempel in je paspoort en bent vrij om te gaan. Ongeveer 1 kilometer van de grens in Senegal werden we nogmaals staande gehouden, opnieuw moesten we de paspoorten laten zien. Vrij snel mochten we door omdat alles goed was.
Bijna 1-2 kilometer verder kwamen we aan op het Fathala Wildparc. Na een sanitaire stop, waar de toiletten die toch verbazingwekkend schoon waren zijn we onze auto weer ingestapt. Samen met de parkmedewerkster een trip begonnen door het park. We hebben antilopes, zebra’s en 1 giraffe gezien. Ook heel veel vlinders en vogels, waaronder de Starling, de ons wel bekende spreeuw maa dan veel mooier.
Helaas waren we al later op de dag zodat we de neushoorn, hyena’s niet gezien hebben. We hebben ons heel erg vermaakt. Het was fijn om ergens anders te zijn dan in het ziekenhuis. We hebben enorm gelachen.
Na de tour door het park hebben we samen met Alasana en Ali de taxichauffeur lekkere pizza’s als lunch gegeten.
Uiteraard moesten we hetzelfde trucje doen weer richting Gambia. Weer vingerafdrukken, weer een foto, weer dezelfde vraag wat ik ik voor werk deed….
Na thuiskomst geconstateerd dat we en geen water en geen elektriciteit hadden. We voelden ons allemaal heel erg plakkerig van en de warmte en alle zonnebrand wat we hadden gesmeerd. Na een hele poos geduld te hebben gehad deed alles het weer en hebben we allen heerlijk gedoucht en ook lekker gegeten van wat Binta weer gemaakt had.
Vlak voor het eten hebben Karin en Loranca nog even gevoetbald met de kids buiten de muren van het huis.
Nu nog even skipboën. Daarna lekker naar bed.
Els Stoffers:7 oktober 2025Geweldig
Wilma:7 oktober 2025Prachtige foto's, wat maak veel mee!!
Cate:7 oktober 2025Wat super mooi, dat je dat beleven mag! ❤️
Nicole:7 oktober 2025Wat een gave afwisseling!